Färska örter har skänkt människor smakupplevelser i tusentals år. Från mejram och oregano med rötterna i Medelhavsområdet till koriandern som används flitigt i såväl Asien som sydamerika. Med klostermunkarnas örtagårdar kom nya smaker till norden, som dill och gräslök.
Grotta ner dig i allt från några av våra vanligaste krukodlade örter som finns i handeln året om. Från spännande historia och roliga kuriosa, till användbar fakta om hur du använder olika örter och hur de trivs bäst i ditt hem fram tills du skördar dem.
(Anethum graveolens)
Svenskt lantbruk är långt klimatsmartare jämfört med många andra länder. Det visar Naturvårdsverkets omfattande PRINCE-rapport som kom ut i slutet av 2018. Som konsument gör du stor skillnad genom att så ofta det går välja...
Läs hela artikelnIbland får vi oönskade gäster i form av skadedjur som smyger sig in via något öppet fönster och angriper och skadar våra örter och sallater. I stället för att spruta ner och döda dem med...
Läs hela artikelnVåra örter och sallater i kruka är uppväxta på vanligt vatten och ekologisk näring. Våra fyra odlare finns i Sverige så vägen från växthus hem till dig är kort. Och skörden - ja den får...
Läs hela artikeln