Örter

Färska örter har skänkt människor smakupplevelser i tusentals år. Från mejram och oregano med rötterna i Medelhavsområdet till koriandern som används flitigt i såväl Asien som sydamerika. Med klostermunkarnas örtagårdar kom nya smaker till norden, som dill och gräslök.

Grotta ner dig i allt från några av våra vanligaste krukodlade örter som finns i handeln året om. Från spännande historia och roliga kuriosa, till användbar fakta om hur du använder olika örter och hur de trivs bäst i ditt hem fram tills du skördar dem.

Dill

(Anethum graveolens)

Dillen är släkt med persilja, koriander och körvel och en av det svenska kökets viktigaste örtkryddor.

Mer om Dill

Aktuellt om örter och sallat

Följ med bakom kulisserna i vår gröna värld och ta del av våra erfarenheter. Här finns smarta knep på hur du får ut det mesta från din produkt och tips på hur du kan använda örter och sallater på nya sätt.