Örter

Färska örter har skänkt människor smakupplevelser i tusentals år. Från mejram och oregano med rötterna i Medelhavsområdet till koriandern som används flitigt i såväl Asien som sydamerika. Med klostermunkarnas örtagårdar kom nya smaker till norden, som dill och gräslök.

Grotta ner dig i allt från några av våra vanligaste krukodlade örter som finns i handeln året om. Från spännande historia och roliga kuriosa, till användbar fakta om hur du använder olika örter och hur de trivs bäst i ditt hem fram tills du skördar dem.

Dill

(Anethum graveolens)

Dillen är släkt med persilja, koriander och körvel och en av det svenska kökets viktigaste örtkryddor.

Mer om Dill

Vi odlar ekologiskt

  • BARA GODA NYTTODJUR

    Ibland får vi oönskade gäster i form av skadedjur som smyger sig in via något öppet fönster och angriper och skadar våra örter och sallater. I stället för att spruta ner och döda dem med...

    Läs hela artikeln
  • NOLL BEKÄMPNINGSMEDEL

    Våra örter och sallater i kruka är uppväxta på vanligt vatten och ekologisk näring. Våra fyra odlare finns i Sverige så vägen från växthus hem till dig är kort. Och skörden - ja den får...

    Läs hela artikeln
  • Lättbakad abborre med kryddsallad & vit sparris

    Passa på att bjuda dig själv eller någon du tycker om på en lunch eller middag signerad toppkocken Magnus Lindström. Den här rätten var en av flera som Magnus Lindström med team lagade till 350...

    Läs hela artikeln