Örter

Färska örter har skänkt människor smakupplevelser i tusentals år. Från mejram och oregano med rötterna i Medelhavsområdet till koriandern som används flitigt i såväl Asien som sydamerika. Med klostermunkarnas örtagårdar kom nya smaker till norden, som dill och gräslök.

Grotta ner dig i allt från några av våra vanligaste krukodlade örter som finns i handeln året om. Från spännande historia och roliga kuriosa, till användbar fakta om hur du använder olika örter och hur de trivs bäst i ditt hem fram tills du skördar dem.

Dill

(Anethum graveolens)

Dillen är släkt med persilja, koriander och körvel och en av det svenska kökets viktigaste örtkryddor.

Mer om Dill

Vi odlar ekologiskt

  • Så här odlar vi

    Vi var ekologiska redan innan det blev trendigt. Alla örter och sallater från våra odlingar växer upp på vanligt vatten och ekologisk näring. För att undvika angrepp från skadedjur och svamp använder vi oss av...

    Läs hela artikeln
  • SLÄNG RESTERNA AV DIN KRUKSALLAT I KOMPOSTEN

    När du gjort din sallad, använt allt du behöver från den färska basilikan och bara har kruka och jord kvar kan du slänga den i komposten. Sveriges ört- och sallatsodlare använder naturliga metoder för att...

    Läs hela artikeln
  • SVENSK KRUKSALLAT ÅRET OM - OAVSETT VÄDER

    När extremt väder slår mot grönsaksodlare i södra Europa och det leder till tomma grönsakshyllor i svenska butiker är lösningen närmare än du tror. Nämligen svenskodlad ekologisk kruksallat och örter. Flera medier har den senaste...

    Läs hela artikeln