Örter

Färska örter har skänkt människor smakupplevelser i tusentals år. Från mejram och oregano med rötterna i Medelhavsområdet till koriandern som används flitigt i såväl Asien som sydamerika. Med klostermunkarnas örtagårdar kom nya smaker till norden, som dill och gräslök.

Grotta ner dig i allt från några av våra vanligaste krukodlade örter som finns i handeln året om. Från spännande historia och roliga kuriosa, till användbar fakta om hur du använder olika örter och hur de trivs bäst i ditt hem fram tills du skördar dem.

Dill

(Anethum graveolens)

Dillen är släkt med persilja, koriander och körvel och en av det svenska kökets viktigaste örtkryddor.

Mer om Dill

Vi odlar ekologiskt

  • Lättbakad abborre med kryddsallad & vit sparris

    Passa på att bjuda dig själv eller någon du tycker om på en lunch eller middag signerad toppkocken Magnus Lindström. Den här rätten var en av flera som Magnus Lindström med team lagade till 350...

    Läs hela artikeln
  • ÖRTENS DAG!

    Lördagen den 4:e augusti är det örtens dag, men kocken Magnus Lindström, mångkunnig matkreatör, Årets kock-vinnare och ägare av Swedish taste, firar örterna varje dag året om – och han är mycket förtjust i de...

    Läs hela artikeln
  • VI ANVÄNDER ALDRIG TILLVÄXTHÄMMANDE ÄMNEN

    I stället jobbar vi med belysning, vatten och vila Visste du att det finns de som använder tillväxthämmande ämnen för att få sina plantor att växa långsammare? Det skulle vi aldrig drömma om att göra....

    Läs hela artikeln