Sallat

Sallat eller sallad, vad är det för skillnad egentligen?
Jo, när vi pratar om råvaran så heter det sallat. När vi gör något med sallaten – blandar den med andra sorter eller tillsätter andra grönsaker. Då har vi gjort en sallad.

Sallat är en färskvara som du förvarar i kylen och skördar själv precis innan du ska äta den. Tänk på att de krispiga bladen lätt sloknar när du blandar dem med dressing. Därför bör du blanda sallat och dressing precis innan servering.

Rödgrön/duo/bland

Kärt barn har många namn. För att enkelt få en god och vacker sallat odlar vi flera sorters sallat i samma kruka.

Mer om Rödgrön/duo/bland

Aktuellt om örter och sallat

Följ med bakom kulisserna i vår gröna värld och ta del av våra erfarenheter. Här finns smarta knep på hur du får ut det mesta från din produkt och tips på hur du kan använda örter och sallater på nya sätt.