Sallat

Sallat eller sallad, vad är det för skillnad egentligen?
Jo, när vi pratar om råvaran så heter det sallat. När vi gör något med sallaten – blandar den med andra sorter eller tillsätter andra grönsaker. Då har vi gjort en sallad.

Sallat är en färskvara som du förvarar i kylen och skördar själv precis innan du ska äta den. Tänk på att de krispiga bladen lätt sloknar när du blandar dem med dressing. Därför bör du blanda sallat och dressing precis innan servering.

Rödgrön/duo/bland

Kärt barn har många namn. För att enkelt få en god och vacker sallat odlar vi flera sorters sallat i samma kruka.

Mer om Rödgrön/duo/bland

Vi odlar ekologiskt

  • BARA GODA NYTTODJUR

    Ibland får vi oönskade gäster i form av skadedjur som smyger sig in via något öppet fönster och angriper och skadar våra örter och sallater. I stället för att spruta ner och döda dem med...

    Läs hela artikeln
  • NOLL BEKÄMPNINGSMEDEL

    Våra örter och sallater i kruka är uppväxta på vanligt vatten och ekologisk näring. Våra fyra odlare finns i Sverige så vägen från växthus hem till dig är kort. Och skörden - ja den får...

    Läs hela artikeln
  • Lättbakad abborre med kryddsallad & vit sparris

    Passa på att bjuda dig själv eller någon du tycker om på en lunch eller middag signerad toppkocken Magnus Lindström. Den här rätten var en av flera som Magnus Lindström med team lagade till 350...

    Läs hela artikeln