Sallat

Sallat eller sallad, vad är det för skillnad egentligen?
Jo, när vi pratar om råvaran så heter det sallat. När vi gör något med sallaten – blandar den med andra sorter eller tillsätter andra grönsaker. Då har vi gjort en sallad.

Sallat är en färskvara som du förvarar i kylen och skördar själv precis innan du ska äta den. Tänk på att de krispiga bladen lätt sloknar när du blandar dem med dressing. Därför bör du blanda sallat och dressing precis innan servering.

Rödgrön/duo/bland

Kärt barn har många namn. För att enkelt få en god och vacker sallat odlar vi flera sorters sallat i samma kruka.

Mer om Rödgrön/duo/bland

Vi odlar ekologiskt

  • Lättbakad abborre med kryddsallad & vit sparris

    Passa på att bjuda dig själv eller någon du tycker om på en lunch eller middag signerad toppkocken Magnus Lindström. Den här rätten var en av flera som Magnus Lindström med team lagade till 350...

    Läs hela artikeln
  • ÖRTENS DAG!

    Lördagen den 4:e augusti är det örtens dag, men kocken Magnus Lindström, mångkunnig matkreatör, Årets kock-vinnare och ägare av Swedish taste, firar örterna varje dag året om – och han är mycket förtjust i de...

    Läs hela artikeln
  • VI ANVÄNDER ALDRIG TILLVÄXTHÄMMANDE ÄMNEN

    I stället jobbar vi med belysning, vatten och vila Visste du att det finns de som använder tillväxthämmande ämnen för att få sina plantor att växa långsammare? Det skulle vi aldrig drömma om att göra....

    Läs hela artikeln