Sallat

Sallat eller sallad, vad är det för skillnad egentligen?
Jo, när vi pratar om råvaran så heter det sallat. När vi gör något med sallaten – blandar den med andra sorter eller tillsätter andra grönsaker. Då har vi gjort en sallad.

Sallat är en färskvara som du förvarar i kylen och skördar själv precis innan du ska äta den. Tänk på att de krispiga bladen lätt sloknar när du blandar dem med dressing. Därför bör du blanda sallat och dressing precis innan servering.

Rödgrön/duo/bland

Kärt barn har många namn. För att enkelt få en god och vacker sallat odlar vi flera sorters sallat i samma kruka.

Mer om Rödgrön/duo/bland

Vi odlar ekologiskt

  • KLIMATSMART

    Svenskt lantbruk är långt klimatsmartare jämfört med många andra länder. Det visar Naturvårdsverkets omfattande PRINCE-rapport som kom ut i slutet av 2018. Som konsument gör du stor skillnad genom att så ofta det går välja...

    Läs hela artikeln
  • BARA GODA NYTTODJUR

    Ibland får vi oönskade gäster i form av skadedjur som smyger sig in via något öppet fönster och angriper och skadar våra örter och sallater. I stället för att spruta ner och döda dem med...

    Läs hela artikeln
  • NOLL BEKÄMPNINGSMEDEL

    Våra örter och sallater i kruka är uppväxta på vanligt vatten och ekologisk näring. Våra fyra odlare finns i Sverige så vägen från växthus hem till dig är kort. Och skörden - ja den får...

    Läs hela artikeln