Ät mer grönt

LÅT ÖRTERNA TA DIG GENOM VINTERN

Kylan kryper sig närmre. Mörkret är här för att stanna och advent står startklar bakom knuten. Glöm för guds skull inte bort dig själv! Ett eget hemma-spa är bästa receptet för fnasiga händer och frusna tår. Låt örterna ta plats, dofta och njut. Vem har sagt att örter bara ska ätas?

Salvia i fotbad

Hur många tusentals steg tar du varje dag? Ett värmande fotbad är en enkel vardagslyx att skämma bort dina trötta fötter med. Låt fötterna bli silkeslena och sinnet lugnt i ett örtigt fotbad. Plocka en näve färsk salvia och timjan och lägg i en balja. Slå över hett vatten och låt dra i tio minuter. Ner med fötterna och njut! Experimentera gärna med dina favoritörter.

Skrubba med citronmeliss

Tröttnat på en ständig torr hud? Peela dig len med en fräsch skrubb med citronmeliss! Att sno ihop en egen skrubb är bland det enklaste man kan göra. Och ingredienserna är få. Socker, olja och en bunt med hackade örter. Vi kan inte få nog av den friska citronmelissen. Vilka örter väljer du?

Rosmarin till håret

Nu då kylan har kommit och mössorna åker fram är en hårskölj räddningen. Visste du att rosmarin får håret att glänsa? Låt två deciliter färsk rosmarin dra i uppkokat vatten ungefär en halvtimme. Sedan är det bara att sila av och använda. Spara det som blir kvar på flaska.

Badsalt med örter

Boosta höstens långbad med härliga aromer. Dina överblivna örter passar nämligen utmärkt att blanda ner i ett eget badsalt! Blanda havssalt med dina hackade favoritörter. Låt det dra i en burk i några dagar så att saltet riktigt suger upp saften. Vi lovar, du kommer aldrig vilja lämna badrummet!