Ät mer grönt

INRED GRÖNT I HEMMET

Slänger du av ren vana in dina örter på en hylla i kylskåpet? En undangömd ört blir ofta en bortglömd ört. Sprid istället ut dina färska örter i ditt kök och låt vacker grönska och aromatiska dofter väcka matlagningsglädjen. Dofta, smaka och inred. Snart är skörden en självklar del av vardagen. Här är våra bästa tips för en inspirerande örtigt touch till ditt hem.

En svävande örtagård

De flesta örter vill stå ljust, så varför inte låta de hänga i fönstret? Köp små amplar i din trädgårdsbutik eller pyssla en egen i makramé. Med en svävande örtagård i köksfönstret får du en grönare utsikt från bordet.

Du tager vad du haver

Koppar, vackra glas, krukor, små kannor eller leksaksgrytor – med lite fantasi kan du förvandla vad som helst till en kruka för dina favoritörter. Skapa nyfikenhet hos de små genom att låta de vara med och pyssla.

Trälåda

En snygg trälåda är den perfekta samlingsplatsen för dina örter, oljor och redskap. Plocka ihop din favoritsamling intill spisen och låt örterna få en naturlig plats i din vardagliga matlagning. Stilrent och smart!

Återvinn konservburkar

Är dina konservburkar är alldeles för fina för att lämna i återvinningen? Återanvänd dem som krukor istället! Låt etiketten sitta kvar för en skönt bohemisk känsla i hemmet. För en mer stram och ruff look, dra av etiketten och låt burkens metalltoner träda fram. Koka burken i vatten i ett par minuter så lossnar den smidigt.

Använd köksbordet

Ställ fram krukorna på matbordet och låt örterna bli en inspirerande grönska och en del av måltiden till bords. Låt stora och små välja och vraka bland sina favoritörter. Blanda ner i salladen, toppa pastan och klipp över smörgåsen. Diskutera smak, doft och låt det gröna få en självklar plats i måltiden.